Overblijven

Overblijven is hartstikke leuk! 

Een onbekommerde, gezellige en veilige middagpauze bieden aan jongens en meisjes van de basisschool: dat is het uitgangspunt van stichting de Droomwereld. Samen met vrijwillige overblijfouders verzorgt deze stichting het overblijven voor leerlingen van SALTOschool De Hasselbraam.
Het is belangrijk dat ouders met ruggensteun van gediplomeerde krachten persoonlijk meehelpen tijdens de middagpauze van hun kinderen. Kinderen zien vertrouwde gezichten en ouders krijgen een indruk van de teamspirit tussen klasgenootjes. Bovendien betekent deze vrijwillige hulp dat de kosten voor het overblijven tot een minimaal bedrag beperkt kunnen blijven.
 

Lunchen op school

Lunchen op school is hartstikke leuk! Tijdens de middagpauze eten de kinderen hun meegebrachte lunchpakketjes in de groep, samen met klasgenootjes. Stichting de Droomwereld en SALTOschool De Hasselbraam adviseren een bewuste niet-snoepenkeuze. Geef je kind daarom verantwoord en gezond voedsel mee; op school is er thee en melk. Per groep zorgen de overblijfouders ervoor dat de levendige broodmaaltijd in harmonie verloopt. Na de lunch ravotten de kinderen buiten onder de hoede van de overblijfouders. Bij slecht weer vermaken ze zich met boeken, speelgoed of onderlinge gezelschapsspelletjes.
 

Ouderhulp

Zonder ouderhulp is het overblijven tegen een minimaal bedrag niet mogelijk. Een vaste groep ouders is prettig voor de kinderen, maar de organisatie is ook blij met enkele invaluren per maand of met reservekrachten in geval van ziekte. Als overblijfouder ontvang je een vrijwilligersbijdrage per middagpauze terwijl je eigen kinderen deze dag gratis overblijven. Uiteraard proberen wij je in te zetten in de groep van je zoon of dochter.
 

Professionele ondersteuning

Tijdens de middagpauze kunnen overblijfouders rekenen op professionele ondersteuning door vaste krachten van stichting de Droomwereld. De Droomwereld verzorgt al jarenlang vakkundig opvang voor jonge en opgroeiende kinderen en deze taak past perfect in de organisatie. Wil je meer informatie over het overblijven? Je kunt contact opnemen met de SALTOschool De Hasselbraam of met stichting de Droomwereld op 040-2134296. Mailen kan uiteraard ook. info@dedroomwereld.nl